koken met JAKOB in het Lappersfort te Brugge

dit recept kregen we van Jakob Lefevre

FRAZERS : speciaal voor de famillie De Vaere in de non

benodigdheden :

ingeredienten :

bereiding :

voor de smaakmakers van de frazers

  1. snij de ajuin in hele kleine snippers
  2. pers de knoflook
  3. vermeng dit mengsel

voor het deeg van de frazers

  1. doe bloem in de mengkom
  2. doe het ajuin-lookmengsel erbij
  3. strooi er een snuifje zout over
  4. doe er water bij
  5. kneed dit mengsel, pas op : het plakt!
  6. zorg dat het mengsel niet te droog of te nat wordt
  7. laat het rijzen op een warme plaats

voor het bakken van de frazers

  1. als het deeg gerezen is (of niet) verwarm je veel olijfolie in de pan
  2. doe er met een lepel enkele klompjes deeg in
  3. laat die frazers lekker bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn

eet smakelijk !!!!!!!

noot:

Je kan de frazers ook met andere smaakmakers maken. Bijvoorbeeld met paprika erin, of met de restjes van de vorige dag. Let op: frazers zijn erg maagvullend!
Ook lekker met een slaatje (Amul?) erbij of met Thaise currypasta erop