ontwerp basisakte

loftprojekt zuidervaartje


HET JAAR TWEEDUIZEND EN DRIE
Voor mij Meester ANTON SINTOBIN, notaris te Zelzate.

ZIJN VERSCHENEN:

1. De naamloze vennootschap "LUCHT NV" in oprichting, met toekomstige zetel te Brugge, Damse Vaart Zuid, nummer 26, vertegenwoordigd door de heer Koen Maria Jozef Hugo De Vaere, burgerlijk ingenieur, geboren te Brugge, op zestien maart negentienhonderd éénenzestig, wonende te Brugge, Komvest 40

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "HOKUS POKUS", met maatschappelijke zetel te Brugge, Predikherenrei 12. De vennootschap is ingeschreven in het handelsregister te Brugge onder nummer 87449 en heeft als nummer bij de belasting over de toegevoegde waarde: 461-845-209. Alhier overeenkomstig artikel vijftien van de statuten vertegenwoordigd door haar statutair zaakvoerder, Koen Maria Jozef Hugo De Vaere, voornoemd,

VOORAFGAANDE VERKLARINGEN

Comparanten verklaren eigenaar te zijn van:

STAD BRUGGE 18de Afdeling, deel St Kruis 1

Een gebouwencomplex met afhangen en medegaande grond, staande en gelegen te Brugge, en bestaande uit

Enerzijds

Damse Vaart Zuid 26 bekend ten kadaster Sectie C onder de nummers 503x5, 503y5, 503a6, 503b6, 503c6 en 503z5 met gemeenschappelijke oppervlakte volgens kadaster van 65 are 48 centiare (vijfenzestig are achtenveertig centiare)

En anderzijds

Een deel van een gebouwencomplex met afhangen en medegaande grond, staande en gelegen te Brugge, Damse Vaart Zuid 27 bekend ten kadaster Sectie C onder het nummer 503g5; bestaande uit de integrale hoge loods met een oppervlak van ongeveer 275 m2 ( 25 x11 m) en een deeltje van de ten zuiden aanpalende loods met een oppervlak van ongeveer 19 m2 ( 5,3 x 3,6 m) dat na samenvoeging met het aanpalende kadastraal perceel 503y5 een zuivere rechthoek moet vormen.

OORSPRONG VAN EIGENDOM:

Voorschreven onroerend goed behoort toe aan
1. de naamloze vennootschap in oprichting "Lucht NV", voornoemd,
en
2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Hokus Pokus B.V.B.A.", voornoemd,

Die het hebben verworven van
Enerzijds
De Heer en Mevrouw Charles Brouckaert-Monica Gruyaert, wonende te 8730 Beernem, aan de Zuidleiestraat 4

en anderzijds
De Heer en Mevrouw Monballiu Philippe en Stragier Linda, wonende te 8310
Sint-Kruis Brugge, aan het Wiedauwbos 2

BODEMSANERINGSDECREET:

I. Betreffende het deel van het kadastraal perceel 503g5
1. De verkopers verklaren dat er op de grond voorwerp van onderhavige akte bij hun weten geen inrichting gevestigd is of was, of geen activiteit wordt of werd uitgevoerd die opgenomen is in de lijst van inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 3, paragraaf 1 van het Bodemsaneringsdecreet.
2. De koper verklaart een kopie te hebben ontvangen van het Bodemattest R-555479/1 afgeleverd door de OVAM op 4 oktober 2001 met als tekst: Dit kadastraal perceel is opgenomen in het register van verontreinigde gronden. De beoordeling van de ernst van de verontreiniging is gebaseerd op het oriënterend bodemonderzoek ‘Oriënterend bodemonderzoek terrein gelegen vaan de Damse Vaard Zuid 27 te Brugge - 01/a2261’, uitgevoerd door Van Vooren nv, op 20.09.2001, waarin dit kadastraal perceel was opgenomen. Hieruit blijkt dat er concentraties worden vastgesteld waarbij de kwaliteit van de bodem rechtstreeks of onrechtstreeks nadelig wordt beïnvloed of kan beïnvloed worden. Gelet op de kenmerken van de bodem en de functies die deze vervult zoals weergegeven in het voormelde rapport, is er geen sprake van ernstige aanwijgingnen dat de historische bodemverontreiniging een ernstige bedreiging vormt. Op basis hiervan dient conform het bodemsaneringsdecreet niet tot bodemsanering te worden overgegaan.
3. De verkopers verklaren met betrekking tot het verkochte goed geen weet te hebben van andere dat de hogerbeschreven bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de koper of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.
.
II. Betreffende het kadastraal perceel 503x5
Het perceel 503x5 is opgenomen in het register van vervuilde gronden en zal gesaneerd worden, zonder enige kosten voor de koper.

III. Betreffende de kadastrale percelen 503y5, 503a6, 503b6, 503c6 en 503z5
1. De koper verklaard een kopie te hebben ontvangen van de bodemattesten dd.16/12/2000 met als inhoud: Voor dit kadastraal perceel zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij de OVAM.
2. De verkopers verklaren dat er op de grond voorwerp van onderhavige akte bij hun weten geen inrichting gevestigd is of was, of geen activiteit wordt of werd uitgevoerd die opgenomen is in de lijst van inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 3, paragraaf 1 van het Bodemsaneringsdecreet.
3. De verkopers verklaren met betrekking tot het verkochte goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de koper of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

ERFDIENSTBAARHEDEN:
####
Comparanten verklaren
het inzicht te hebben het voorschreven onroerend complex in zijn huidige staat van onderhoud en afwerking te vervreemden in onderscheiden privatieve kavels met daaraan verbonden delen in gemeenschappelijke en bijzonder gemeenschappelijke delen van het voorschreven onroerend complex.
Onder voorbehoud van het verkrijgen door de toekomstige eigenaars van de vereiste stedenbouwkundige vergunningen is het de bedoeling van comparanten via onderhavige akte het juridisch kader te creëren waarbij door de toekomstige eigenaars van privatieve kavels aan deze kavels na renovatie een woonfunctie of een garagefunctie zal kunnen worden toegekend.
Onder voorbehoud van het nabeschrevene onder de hoofding "Stedenbouwkundig attest nummer 2" wordt uitdrukkelijk gesteld dat voor elke eventuele verbouwing of verandering van bestemming van het geheel of delen van onderhavig onroerend complex tot op heden geen enkele vergunning werd verleend en dat ook geen enkele zekerheid wordt gegeven dat deze vergunningen zullen worden verkregen.
Comparanten verzoeken derhalve
aan ondergetekende notaris bij onderhavige authentieke akte te willen overgaan tot het vaststellen, overeenkomstig artikel 577-4, § 1 van het Burgerlijk Wetboek, van de STATUTEN van het hiervoor vermeld en hierna nader beschreven complex.
Deze statuten bestaan enerzijds uit de BASISAKTE van het onroerend complex, en anderzijds uit het REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM. Zij verklaren bij deze ook het REGLEMENT VAN ORDE te willen vaststellen.
Deze BASISAKTE, alsook dit REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM en dit REGLEMENT VAN ORDE worden door comparanten telkens gesplitst in een algemeen deel en in een bijzonder deel. Het bijzonder deel is opgenomen in onderhavige akte, terwijl het algemeen deel is vastgelegd in een bijlage die, na te zijn voorgelezen en na "ne varietur" te zijn ondertekend door de comparanten en ondergetekende notaris, samen met onderhavige akte ter registratie zal worden aangeboden teneinde samen met onderhavige akte op het bevoegde hypotheekkantoor te worden overgeschreven.
Bij onverenigbaarheid tussen de bepalingen vervat in het algemeen deel van onderhavige statuten en de bepalingen van het bijzonder deel zullen laatstgenoemde bepalingen moeten gevolgd worden. Bij eventuele strijdigheid tussen de bepalingen van de statuten met dwingende wetsbepalingen, zullen de strijdige bepalingen van de statuten voor niet-geschreven moeten worden gehouden, zonder dat dit een weerslag mag hebben op de geldigheid van de overige bepalingen van de statuten. Voor al wat niet in onderhavige statuten geregeld is, wordt door comparanten uitdrukkelijk verwezen naar de artikelen 577-2 en volgende van het Burgerlijk Wetboek aangaande "gedwongen medeëigendom in het algemeen", en "gedwongen medeëigendom van gebouwen en groepen van gebouwen" in het bijzonder.
Onderhavige akte zal, overeenkomstig artikel 1 van de Hypotheekwet, worden overgeschreven op het bevoegde hypotheekkantoor.
Ten gevolge van onderhavige akte zal het hierna beschreven onroerend complex voortaan bestaan enerzijds uit gemene en bijzonder gemene delen die in medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid toebehoren aan alle of aan een deel van de medeëigenaars, en anderzijds uit privatieve delen die de exclusieve eigendom zijn van één eigenaar.
De gemene delen en de bijzonder gemene delen worden verdeeld in fracties die, voor de hierna vast te stellen breukdelen verbonden worden aan de privatieve delen.
Ingevolge deze verdeling bekomt vanaf heden elk privatief kavel met inbegrip van de eraan verbonden fracties in de gemene delen en/of bijzonder gemene delen, een afzonderlijk juridisch bestaan, en wel zo dat er vanaf heden afzonderlijk over beschikt kan worden, ten bezwarenden titel of ten kostelozen titel, en dat het ook afzonderlijk met zakelijke rechten kan bezwaard worden.

RECHTSPERSOONLIJKHEID VAN DE VERENIGING

Overeenkomstig de wet verkrijgt de vereniging van medeëigenaars rechtspersoonlijkheid na de overschrijving van de statuten van het gebouwencomplex op het hypotheekkantoor, en vanaf de overdracht of de toekenning van ten minste één kavel.
De vereniging draagt dan de benaming "vereniging van medeëigenaars van loftprojekt zuidervaartje" zij heeft haar zetel in het gebouwencomplex te Brugge, Damse Vaart Zuid nummer 26.
De vereniging kan geen ander vermogen hebben dan de roerende goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel, dat uitsluitend bestaat in het behoud en het beheer van het complex met meegaande gronden.
Beslissingen waarbij de vereniging van medeëigenaars wordt veroordeeld, worden uitgevoerd op het vermogen van iedere medeëigenaar naar evenredigheid van zijn aandeel in de gemeenschappelijke gedeelten.
Weigert de algemene vergadering om met name dringende en noodzakelijke werken uit te voeren, dan is de medeëigenaar die een vordering heeft ingesteld tot bijeenroeping van de algemene vergadering of om toestemming te bekomen om zelf die werken uit te voeren, evenwel (voor zover zijn eis niet wordt afgewezen) bevrijd van iedere aansprakelijkheid voor alle schade die zou kunnen voortvloeien uit het ontbreken van de gevraagde beslissing.
BIJZONDER DEEL

1. BASISAKTE

In het bijzonder deel van de basisakte wordt opgenomen (a) een beschrijving van het onroerend geheel, (b) een specifieke beschrijving van de privatieve delen, de algemeen gemeenschappelijke gedeelten en de bijzonder gemeenschappelijke gedeelten, alsook (c) de bepaling van het aandeel van de algemeen gemeenschappelijke gedeelten en de bijzonder gemeenschappelijke gedeelten dat aan ieder privatief is verbonden en waarbij rekening wordt gehouden met de respectieve waarde ervan. In het algemeen deel van de basisakte, opgenomen in de bijlage, wordt in aanvulling hierop een meer algemene beschrijving van de privatieve, gemeenschappelijke en bijzonder gemeenschappelijke gedeelten opgenomen.


1.1. Beschrijving van het onroerend geheel

Algemene beschrijving:

* Een hoofdgebouwencomplex gelegen tussen Zuidervaartje en Damse Vaart Zuid, hoofdzakelijk bestaande uit volgende delen.
1. een gebouw aan de straatzijde bestaande uit een gelijkvloers en een eerste verdieping.
2. een magazijn met enkel een gelijkvloerse verdieping.
3. een magazijn met enkel een gelijkvloerse verdieping.
4. een magazijn met enkel een gelijkvloerse verdieping
5. een woning met bijgebouw en koer ten westen palend aan het gebouw A
6. uitgebreide onbebouwde gronden
7. een garageluifel
8. een doorgang naar de Damse Vaart Zuid
Zoals alle voorschreven delen van het eigendom aangeduid staat op het nabeschreven aan deze akte gehechte plan nummer 1.

Plannen huidige toestand en toestand volgens toekomstige indeling:

De plannen van het onroerend geheel, houdende beschrijving van het onroerend complex in zijn huidige toestand en in zijn toestand volgens de toekomstige indeling - op basis waarvan het nabeschreven stedenbouwkundig attest nummer 2 werd verkregen - en welke door de comparanten in deze werden opgemaakt, te weten:
- plan nummer 1 "algemene indeling van het complex"
- plan nummer 2 "verdeling van de kavels"
zullen, na ondertekening "ne varietur", door comparanten en ondergetekende notaris, aan deze akte gehecht blijven en er mede worden geregistreerd. Een door ondergetekende notaris voor eensluidend verklaard afschrift ervan zal, overeenkomstig artikel 577-5 van het Burgerlijk Wetboek, als bijlage op het bevoegde hypotheekkantoor worden neergelegd ter gelegenheid van de overschrijving van onderhavige akte.

Stedenbouwkundig attest nummer 2:

Betreffende voorschreven onroerend complex werd aan comparanten door het College van Burgemeester en Schepenen van de stad Brugge in oktober tweeduizend en twee een stedenbouwkundig attest nummer 2 en een afwijking op bemerking 14 van het bijzonder plan van aanleg aangevraagd, met dossiernummer 02/3907. De inhoud van dit attest luidt als volgt:
####

1.2. Specifieke beschrijving van de privatieve en de algemeen gemeenschappelijke en bijzonder gemeenschappelijke gedeelten volgens de toekomstige indeling

Gezien de verschillende belangen van de onderscheiden medeëigenaars worden de gemeenschappelijke delen van het complex opgesplitst in:
(i) algemeen gemeenschappelijke delen welke gemeenschappelijk zullen zijn aan alle privatieve kavels zonder onderscheid;
(ii) bijzonder gemeenschappelijke delen, welke gemeenschappelijk zullen zijn aan slechts een deel van de privatieve kavels:

(i) ALGEMEEN GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN:
* Het volledige grondoppervlak met beplanting van het complex onder aftrok van de delen van de grond waarop zich de bestaande gebouwen, de garageluifel, privé-tuinen en de privé-voortuinen bevinden en zoals dit algemeen gemeenschappelijk deel van het grondoppervlak uitgemeten en afgeschetst staat op het aangehechte metingsplan onder #.
* De wegverharding en verlichtingsinstallatie van de gemeenschappelijke toegangswegen, de bezoekersparking gelegen in de zone F, alsmede de eventueel nog te realiseren voorzieningen die nuttig zijn voor zowel de woon- als de garagekavels.
De toegangsbrug met toebehoren over het Zuidervaartje.

(ii) BIJZONDER GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN:
* De bijzonder gemeenschappelijke delen verbonden aan uitsluitend de privatieve kavels in de gebouwen A, B, C, D en E bestaan uit de canalisaties voor en alle elementen van de nutsleidingen welke van gemeenschappelijk nut en belang zijn, onafhankelijk van het feit of deze canalisaties en nutsleidingen zich in de privatieve of in de gemeenschappelijke delen bevinden. Meer in het bijzonder betreft het hier: de gemeenschappelijke tellerkasten in de doorgang aan de straatkant kant Damse Vaart Zuid, de brievenbussen, de gemeenschappelijke leidingen voor ondergrondse hemelwaterafvoer, de gemeenschappelijke riolering, gemeenschappelijke electriciteits-, water- en gasleidingen, leidingen voor telefoon, teledistributie et cetera …
* De bijzonder gemeenschappelijke delen verbonden aan uitsluitend de privatieve kavels zich bevindend in de garageluifel bestaan uit de grond en de volledige constructie van de luifel alsmede de kantelpoorten, de elektrische installatie en de gemeenschappelijke tellerkast in de doorgang aan de straatkant kant Damse Vaart Zuid,.
Er zullen aldus drie kernen van medeëigendom bestaan betreffende de gemeenschappelijke gedeelten:
- één kern met betrekking tot de algemeen gemeenschappelijke delen, waarin alle privatieve kavels gerechtigd zijn;
- één kern met betrekking tot de bijzonder gemeenschappelijke delen van de privatieve kavels in de gebouwen A, B, C, D en E
- één kern met betrekking tot de bijzonder gemeenschappelijke delen van de privatieve kavels zich bevindend in de garageluifel.

PRIVATIEVE DELEN:

* In het gebouw A:
- Het westelijke deel bestaande uit twee ruimtes op de gelijkvloerse verdieping, heden gekend als kadastrale percelen 503a6 en 503b6 en één op de eerste verdieping met een benaderende grondoppervlakte van honderd en vierendertig vierkante meter (134m"). Op het plan 2 aangeduid als loft A1.
- Het deel bestaande uit één ruimte op de gelijkvloerse heden gekend als het kadastraal perceel 503c6 en één op de eerste verdieping met een benaderende grondoppervlakte van zesentachtig vierkante meter (86m"). Op het plan 2 aangeduid als loft A2.
- Het westelijke deel van het kadastraal perceel 503y5 bestaande uit één ruimte op de gelijkvloerse en één op de eerste verdieping met een benaderende grondoppervlakte van zesentachtig vierkante meter (86m"). Op het plan 2 aangeduid als loft A3.
- Het oostelijke deel van het kadastraal perceel 503y5 en een deel van het kadastraal perceel 503g5 bestaande uit twee ruimtes op de gelijkvloerse en één op de eerste verdieping met een benaderende grondoppervlakte van twee honderd en achtenvijftig vierkante meter (258m"). Op het plan 2 aangeduid als loft A4.
* In het gebouw B:
- Het westelijke deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en tweeëntwintig vierkante meter (122m"). Op het plan 2 aangeduid als loft B1.
- Het deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en tweeëntwintig vierkante meter (122m"). Op het plan 2 aangeduid als loft B2.
- Het deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en tweeëntwintig vierkante meter (122m"). Op het plan 2 aangeduid als loft B3.
- Het oostelijke deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en tweeëntwintig vierkante meter (122m"). Op het plan 2 aangeduid als loft B4.
* In het gebouw C:
- Het westelijke deel bestaande uit drie beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en vierentachtig vierkante meter (184m"). Op het plan 2 aangeduid als loft C1
- Het middelste deel bestaande uit drie beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en vierentachtig vierkante meter (184m"). Op het plan 2 aangeduid als loft C2.
- Het oostelijke deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en tweeëntwintig vierkante meter (122m"). Op het plan 2 aangeduid als loft C3.
* In het gebouw D:
- Het zuidelijke deel bestaande uit twee beuken met een benaderende grondoppervlakte van honderd en negen vierkante meter (109m"). Op het plan 2 aangeduid als loft D1.
- Het middelste deel bestaande uit anderhalve beuk met een benaderende grondoppervlakte tachtig vierkante meter (80m"). Op het plan 2 aangeduid als loft D2.
- Het noordelijke deel bestaande uit anderhalve beuk met een benaderende grondoppervlakte van drieëntachtig vierkante meter (83m"). Op het plan 2 aangeduid als loft D3.
* Het gebouw E:
- de volledige woning met achterliggende koer en bergplaats. Op het plan 2 aangeduid als woning W1.
* Op de gronden F:
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin W1 met een oppervlakte van ongeveer ## vierkante meter (##m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin A1 met een oppervlakte van ongeveer twintig vierkante meter (20m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin A2 met een oppervlakte van ongeveer twaalf vierkante meter (12m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin A3 met een oppervlakte van ongeveer dertien vierkante meter (13m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin A4 met een oppervlakte van ongeveer dertig vierkante meter (30m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin B1 met een oppervlakte van ongeveer drieëntwintig vierkante meter (23m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin B2 met een oppervlakte van ongeveer achtentwintig vierkante meter (28m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin B3 met een oppervlakte van ongeveer achtentwintig vierkante meter (28m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als tuin B4 met een oppervlakte van ongeveer vijfhonderd en twee vierkante meter (502m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als tuin C1 met een oppervlakte van ongeveer honderd en dertien vierkante meter (113m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als tuin C2 met een oppervlakte van ongeveer honderd tweeënvijftig vierkante meter (152m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als tuin C3 met een oppervlakte van ongeveer vijfhonderd achtenvijftig vierkante meter (558m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin D1 met een oppervlakte van ongeveer veertien vierkante meter (14m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als voortuin D2 met een oppervlakte van ongeveer vijfenveertig vierkante meter (45m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als tuin D3 met een oppervlakte van ongeveer tweehonderd vijfendertig vierkante meter (235m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als bezoekersparking P1 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als bezoekersparking P2 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een stuk grond op het plan aangeduid als bezoekersparking P3 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
* in de garageluifel G:
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G1 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G2 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G3 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G4 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G5 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G6 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G7 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G8 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G9 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G10 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G11 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G12 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G13 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G14 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een afgesloten garagebox op het plan aangeduid als garage G15 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C1 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C2 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C3 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C4 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C5 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C6 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C7 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als carport C8 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als fietsenberging F1 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)
- een overdekte ruimte op het plan aangeduid als fietsenberging F2 met een oppervlakte van ongeveer achttien vierkante meter (18m2)

1.3. Bepaling van het aandeel van de algemeen gemeenschappelijke gedeelten en de bijzondere gemeenschappelijke gedeelten dat aan ieder privatief goed is verbonden samenstelling van de kavels

De algemene en de bijzondere gemeenschappelijke gedeelten worden aan de onderscheiden privatieve kavels verbonden in volgende verhouding:
KAVEL 1:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft A1
- voortuin A1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- tweeënvijftig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 52/1000
- tweeënvijftig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 52/900
KAVEL 2:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft A2
- voortuin A2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drieëndertig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 33/1000
- drieëndertig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 33/900
KAVEL 3:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft A3
- voortuin A3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vierendertig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 34/1000
- vierendertig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 34/900
KAVEL 4:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft A4
- voortuin A4
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- honderd duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 100/1000
- honderd negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 100/900
KAVEL 5:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft B1
- voortuin B1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vierenvijftig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 54/1000
- vierenvijftig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 54/900
KAVEL 6:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft B2
- voortuin B2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfenvijftig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 55/1000
- vijfenvijftig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 55/900
KAVEL 7:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft B3
- voortuin B3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfenvijftig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 55/1000
- vijfenvijftig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 55/900
KAVEL 8:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft B4
- tuin B4
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfenzeventig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 75/1000
- vijfenzeventig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 75/900
KAVEL 9:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft C1
- tuin C1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfentachtig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 85/1000
- vijfentachtig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 85/900
KAVEL 10:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft C2
- tuin C2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- zevenentachtig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 87/1000
- zevenentachtig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 87/900
KAVEL 11:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft C3
- tuin C3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- zevenenzeventig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 77/1000
- zevenenzeventig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 77/900
KAVEL 12:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft D1
- tuin D1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- zestig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 60/1000
- zestig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 60/900
KAVEL 13:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft D2
- tuin D2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfenveertig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 45/1000
- vijfenveertig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 45/900
KAVEL 14:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- loft D3
- tuin D3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijfenvijftig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 55/1000
- vijfenvijftig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 55/900
KAVEL 15:
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- woning W1
- voortuin W1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vierendertig duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 34/1000
- drieëndertig negenhonderdsten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels 33/900
KAVEL 16 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 17 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 18 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 19 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G4
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 20 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G5
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 21 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G6
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 22 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G7
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 23 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G8
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 24 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G9
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 25 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G10
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 26 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G11
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 27 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G12
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 28 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G13
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 29 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G14
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 30 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- garage G15
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- vijf duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 5/1000
- vijf negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 5/99
KAVEL 31 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 32 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C2
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 33 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C3
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 34 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C4
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 35 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C5
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 36 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C6
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 31 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C1
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 37 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C7
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99
KAVEL 38 :
A. In privatieve en uitsluitende eigendom:
- carport C8
B. In medeëigendom en gedwongen onverdeeldheid:
- drie duizendsten in de algemeen gemeenschappelijke delen 3/1000
- drie negenennegensten in de bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels 3/99

2. REGLEMENT VAN MEDEËIGENDOM

In het bijzonder deel van het reglement van medeëigendom wordt hierna onder andere een specifiëring opgenomen (a) betreffende de criteria en de berekeningswijze van de verdeling van de gemeenschappelijke lasten en baten tussen de onderscheiden privatieve kavels, alsook (b) betreffende zekere rechten en plichten van de sommige medeëigenaars met betrekking tot specifieke gemeenschappelijke gedeelten. In het algemeen deel van het reglement van medeëigendom, opgenomen in de bijlage, vinden we de algemene regeling betreffende onder meer de door de wetgever in artikel 577-4, derde lid van het Burgerlijk Wetboek opgesomde punten.
2.1. Verdeling van de gemeenschappelijke lasten en baten
Gezien het bestaan, zoals hierboven uiteengezet, van zes afzonderlijke kernen van medeëigendom zullen, wat elke kern van medeëigendom betreft, de hierop betrekking hebbende lasten en baten gedragen dan wel ontvangen worden door iedere medeëigenaar, in acht genomen zijn aandeel in de gemeenschappelijke delen van die bijzondere onverdeeldheid.
Zo zullen de lasten en baten die betrekking hebben op de bijzondere gemeenschappelijke gedeelten van de woonkavels niet gedragen dan wel ontvangen worden door de eigenaars van de garagekavels, en vice versa.
2.2. Algemene erfdienstbaarheden:
Vermits deze basisakte de juridische verdeling in privatieve kavels van het onroerend complex verwezenlijkt, ontstaan er erfdienstbaarheden tussen de verschillende kavels, die voortspruiten uit de aard en de indeling van het complex zelf. Ze vinden hun oorsprong in de bestemming des huisvaders voorzien in artikel 692 en volgende van het burgerlijk wetboek. Dit geldt onder meer : voor de zichten die zouden bestaan van een privatieve kavel op een andere; voor de gemeenschappelijke aflopen van water, aëras, riolen en andere; voor de leidingen van alle aard zoals voor water en elektriciteit, voor telefoon, radio- en televisiedistributie of andere, luchtkokers en schouwen evenals het onderhoud ervan; en in het algemeen voor alle gemeenschappen en erfdienstbaarheden die bestaan tussen de privatieve kavels onderling, tussen privatieve kavels en gemeenschappelijke delen en die voortvloeien uit de plannen of de uitvoering van de werken, of zelfs uit het gebruik van de privatieve kavels of van de gemene delen.
2.3. Bijzondere erfdienstbaarheid
Meer in het bijzonder wordt in de woonkavels B1 en C1 een ondergrondse sleuf aangelegd langs de westelijke muur, die ondermeer zal dienen om alle nutleidingen voor de gebouwen C en D te plaatsen.
2.4. Wijzigingen van onderverdeling van de kavels
De comparanten behouden zich het recht voor de onderverdeling van de privatieve kavels, waarvan hij eigenaar gebleven is, te wijzigen en de toekenning van aandelen in de gemeenschappen te wijzigen en aan te passen, voor wat deze kavels betreft, zonder dat daarvoor enige tussenkomst of toelating van de andere medeëigenaars is vereist.
De herverdeling van die aandelen zal slechts gedaan worden voor de niet verkochte kavels, met dien verstande, dat het totaal van de hierboven toegekende onverdeelde aandelen geen enkele wijziging ondergaat.
2.5. Bestemming van de kavels 1 tot en met 15
De kavels 1 tot en met 15 zijn mits het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen - in hoofdzaak bestemd voor een woonfunctie.
Alhoewel de woonkavels in hoofdzaak bestemd zijn tot bewoning in enge zin opgevat, is het uitoefenen van een vrij beroep er in principe toegelaten in zoverre er geen sprake is van overdreven burenhinder.
De bewoners van de woonkavels mogen aan de ramen en op de terrassen geen voorwerp uitstallen dat zou kunnen schaden aan het goede uitzicht van orde en standing van het gebouwencomplex en de koer.
Dit geldt ondermeer voor het aanbrengen van reclameborden en opschriften op de ramen, luiken of gevels, het plaatsen of hangen van eetkastjes, vogelkooien, huisgerief of linnen, deze opsomming is niet limitatief.
Verdraagzaamheid is geboden voor panelen of affiches voor verhuring of verkoping van een der kavels. De afmetingen van deze borden dienen door de syndicus goedgekeurd te worden.
2.6. Verbouwingsrecht in de kavels 1 tot en met 15
Iedere eigenaar van een woonkavel heeft het recht in volle vrijheid van zijn privatieve delen te genieten en er over te beschikken gezien die hem in volle eigendom toebehoren, behoudens wat hierna bedongen is en op voorwaarde dat de rechten van de andere eigenaars niet geschaad worden.
Hij mag de inwendige verdeling van zijn lokalen veranderen, mits hij beschikt over alle wettelijke en stedenbouwkundige vergunningen. Hij draagt de volle verantwoordelijkheid voor stabiliteitsproblemen, verzakkingen, scheuren, beschadigingen of andere schadegevallen die hier zouden kunnen uit voortspruiten ten nadele van de gemene delen of de andere eigenaars.
Het is de eigenaars verboden, zelfs binnen hun privatieve lokalen, enige wijziging aan de gemene delen te brengen, zij zijn gehouden zich te gedragen naar de bepalingen van het hierna volgend artikel.
De uitvoering van de werken tot wijziging van gemeenschappelijk delen die niet voorzien werden in de basisakte mogen slechts geschieden na goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van drie vierde van de stemmen, en onder toezicht van een architect of een andere bevoegde persoon.
2.7. Bescherming uitzicht gebouwencomplex en tuinen
Niets van wat de stijl en het algemeen uitzicht van de gebouwen en de tuinen betreft, zelfs niet indien het enkel privatieve delen betreft, zal gewijzigd mogen worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de comparanten in deze. Ingeval de comparanten in deze geen enkel belang in het gebouwencomplex meer bezitten kan hiertoe enkel toestemming verleend worden door de algemene vergadering beslissend met een meerderheid van drie vierde van de stemmen, en onder toezicht van een architect of een andere bevoegde persoon.
Dit geldt namelijk voor de gevels, de toegangsdeuren van de kavels, de afsluitingen van de tuinen, voortuintjes en de terrassen, de eventuele rolluiken, zonneblinden of private afscheidingen, en voor alle delen die zichtbaar zijn van buiten de gebouwen en dit zelfs voor wat de kleur of wijze van schildering of afwerking betreft.
Iedere eigenaar moet tijdig en op zijn kosten zorgen voor het onderhoud van zijn privatieve delen, zo dat het eigendom steeds het uitzicht van uitstekend onderhoud zal vertonen, tenzij de algemene vergadering beslist bepaalde onderhoudswerken periodiek gemeenschappelijk te laten uitvoeren.
2.8. Jaarlijkse algemene vergadering
De jaarlijkse algemene vergadering van de eigenaars zal telkens gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand januari om tien uur op de plaats, aangeduid in de uitnodiging daartoe uitgaande van de syndicus. Is deze dag een wettelijke feestdag, dan komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende zaterdag te tien uur.
2.9. Overgangsbepaling
Comparanten beslissen de vennootschap "LUCHT NV" in oprichting, aan te stellen tot eerste syndicus van het gebouwencomplex. Dit mandaat zal van rechtswege een einde nemen bij de eerste algemene vergadering van de vereniging van medeëigenaars, zoals voorgeschreven door artikel 577-8, § 1 van het Burgerlijk Wetboek.

SLOTBEPALINGEN
Tot uitvoering van deze akte kiezen de comparanten woonst in hun voormelde woning of maatschappelijke zetel.
De Hypotheekbewaarder wordt ervan ontslagen ambtshalve inschrijving te nemen hoofdens enige bepaling van deze akte.
WAARVAN AKTE.
Verleden te Zelzate op het kantoor, datum als voormeld.
Na voorlezing hebben de comparanten met mij, notaris, getekend.

ALGEMEEN DEEL

Inhoud
Deze bijlage omvat drie delen, te weten:
1. Het algemeen deel van de BASISAKTE
2. Het algemeen deel van het REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM, en
3. Het algemeen deel van het REGLEMENT VAN ORDE.
Tegenwerpelijkheid
Voor de tegenwerpelijkheid van de statuten, alsook van het reglement van orde en de beslissingen van de algemene vergadering, wordt uitdrukkelijk verwezen naar de desbetreffende wettelijke bepalingen (art. 577-10 B.W.).

1. BASISAKTE

Privatieve eigendom en onverdeelde medeëigendom
Artikel 1.1
Het onroerend goed omvat delen, waarvan ieder eigenaar het privatieve eigendomsrecht zal hebben, algemeen gemeenschappelijke delen en bijzonder gemeenschappelijke delen waarvan het eigendomsrecht in onverdeeldheid zal toebehoren aan alle eigenaars of aan een deel van de eigenaars, ieder voor een breuk.
De privatieve delen worden genoemd "gebouw" of "ruimte" of in het algemeen "kavel".
De algemeen gemeenschappelijke delen en de bijzonder gemeenschappelijke delen worden verdeeld in aandelen, die toegekend worden aan elk kavel.
Deze aandelen worden door allen als vast en onveranderlijk aanvaard, welke wijzigingen ook aan de privatieve delen toegebracht zouden kunnen worden door verbeteringen, verfraaiingen en in het bijzonder het wijzigen van de verdiepingen of anderszins.
De privatieve delen met aanduiding van het quorum of aandeel in de gemene zaken of delen werd vastgesteld in het bijzonder deel van de basisakte, opgenomen in de notariële akte waaraan onderhavige bijlage werd gehecht.
Artikel 1.2
De algemeen gemeenschappelijke delen omvatten namelijk, en deze opsomming is niet beperkend, doch wordt enkel gegeven als aanduiding: de algemeen gemeenschappelijke grond, zo verhard als niet verhard; de volledige constructie van de brug, fundering inbegrepen; de straatverlichting; alle beplantingen op : de algemeen gemeenschappelijke grond en in en achter de garageluifel; verder in het algemeen alle delen en zaken die niet uitsluitend ten dienste van één kavel zijn, die gemeenschappelijk zijn ingevolge de geldende rechtsopvattingen en zowel voor woonkavels als voor garagekavels nuttig zijn.
De bijzonder gemeenschappelijke delen van de woonkavels omvatten namelijk, en deze opsomming is niet beperkend, doch wordt enkel gegeven als aanduiding: de brievenbussen, de geleidingen en andere instellingen van algemeen nut van welke aard ook, zoals water, gas en elektriciteit, enz..., die zich niet binnen de kavels bevinden en zelfs diegenen binnen de kavels, wanneer zij voor de dienst van andere kavels dienstig zijn of kunnen zijn; de afvoerbuizen van huishoudelijke waters naar de riolering; de afvoerbuizen naar de gemene putten, controleputjes, de aansluiting op de straatriool; en verder in het algemeen alle delen en zaken die uitsluitend ten dienste van woonkavels en die gemeenschappelijk zijn ingevolge de geldende rechtsopvattingen.
De bijzonder gemeenschappelijke delen van de garagekavels omvatten namelijk, en deze opsomming is niet beperkend, doch wordt enkel gegeven als aanduiding: de volledige constructie van de garageluifel, de fundering, de kantelpoorten, de geleidingen en andere instellingen van algemeen nut van welke aard ook, zoals elektriciteit, enz..., die zich niet binnen de kavels bevinden en zelfs diegenen binnen de kavels, wanneer zij voor de dienst van andere kavels dienstig zijn of kunnen zijn; de eventuele afvoerbuizen naar de riolering; de afvoerbuizen naar de gemene putten, controleputjes, de aansluiting op de riool; en verder in het algemeen alle delen en zaken die uitsluitend ten dienste zijn van de garagekavels en die gemeenschappelijk zijn ingevolge de geldende rechtsopvattingen.
Artikel 1.3
Het aan een kavel verbonden aandeel in de gemene zaken kan niet vervreemd noch met zakelijke rechten of inbeslagnemingen belast worden, dan wel samen met de privatieve delen, waarvan het de bijhorigheid uitmaakt. Het hypotheek- of elk ander zakelijk recht op een privatief deel gevestigd, bezwaart insgelijks en van rechtswege de breuk van de gemene delen die ervan afhangen of eraan toegekend zijn.
De algemene vergadering der medeëigenaars heeft wel het recht, bij meerderheid van vier/vijfden van de stemmen, een beslissing te nemen inhoudende een wijziging van bestemming van gemeenschappelijke onroerende delen die dan afzonderlijk zouden kunnen vervreemd worden, of met zakelijke rechten bezwaard.
Artikel 1.4
Voor alle woonkavels is het volledige gebouw alsmede de grond privatief, waarin alle delen begrepen zijn volgens de geldende rechtsopvattingen.
Elk privatief woonkavel behelst ook in het algemeen alles wat zich binnenin de kavels bevindt en al wat tot de uitsluitende dienst van de eigenaars of bewoners dient of geschikt is te dienen; - zelfs al wat zich buiten die plaatsen zou bevinden doch tot uitsluitend dienst of exclusief gebruik van die plaats zou dienen of bestemd zijn, zoals bijzondere meters, bijzondere leidingen, bellen, enz...

2. ALGEMEEN REGLEMENT VAN EIGENDOM

Rechten en plichten van de medeëigenaars met betrekking tot de privatieve en gemeenschappelijke gedeelten:
Artikel 2.1
Iedere medeëigenaar heeft het recht in volle vrijheid van zijn privatieve delen te genieten en er over te beschikken als over zaken die hem in volle eigendom toebehoren, behoudens wat hierna bedongen zou worden en op voorwaarde dat de rechten van de andere medeëigenaars niet geschaad worden, en er niets verricht wordt dat de stevigheid van het gebouw in gevaar zou kunnen brengen.
Hij mag de inwendige verdeling van zijn lokalen naar goeddunken veranderen, maar draagt dan ook de verantwoordelijkheid voor verzakkingen, scheuren, beschadigingen of andere ongevallen die hier zouden kunnen uit voortspruiten ten nadele van de gemene delen of de andere medeëigenaars.
Het is de eigenaars verboden, zelfs binnen hun privatieve lokalen, enige wijziging aan de gemene delen te brengen; zij zijn gehouden zich te gedragen naar de bepalingen van het hierna volgend artikel.
In het algemeen zal elke eigenaar of gebruiker van een privatieve kavel moeten dulden dat, met het oog op onderhouds- en herstellingswerken aan het onroerend complex of zijn aanhorigheden, waartoe rechtsgeldig beslist werd door de algemene vergadering of de syndicus, hij tijdelijk in het genot van zijn eigendom wordt gestoord voor zover deze storing noodzakelijk is voor het uitvoeren van de werken.
Artikel 2.2
De uitvoering van de werken tot wijziging van gemeenschappelijke delen al dan niet gelegen binnen een kavel mag slechts geschieden na goedkeuring van de algemene vergadering, beslissend met een meerderheid van drie vierde van de stemmen, en onder toezicht van een architect of een andere bevoegde persoon.
Artikel 2.3
Niets van wat de stijl en het algemeen uitzicht van het gebouwencomplex betreft, zelfs niet indien het enkel privatieve delen betreft, zal gewijzigd mogen worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de comparanten in deze. Ingeval de comparanten in deze geen enkel belang in het gebouwencomplex meer bezitten kan hiertoe enkel toestemming verleend worden door de algemene vergadering beslissend met een meerderheid van drie vierde van de stemmen, en onder toezicht van een architect of een andere bevoegde persoon.
Dit geldt namelijk voor de toegangsdeuren van de kavels, de vensters, de eventuele dakterrassen en balkons, rolluiken, zonneblinden en alle delen, die zichtbaar zijn vanaf de gemeenschappelijke toegangsweg en dit zelfs voor wat de kleur of wijze van schildering betreft.
Iedere eigenaar moet tijdig en op zijn kosten zorgen voor het onderhoud van zijn privatieve delen, zo dat het eigendom steeds het uitzicht van uitstekend onderhoud zal vertonen.
Artikel 2.4 : Vereniging van medeëigenaars
De vereniging van medeëigenaars is bevoegd om in rechte op te treden, als eiser en als verweerder.
Iedere medeëigenaar kan echter alle rechtsvorderingen alleen instellen betreffende zijn kavel, na de syndicus daarover te hebben ingelicht die op zijn beurt de andere medeëigenaars inlicht.
Artikel 2.5 : Algemene vergadering
Iedere eigenaar van een kavel is lid van de algemene vergadering en neemt deel aan de beraadslagingen. Zijn er meerdere kernen van medeëigendom, dan zijn er zoveel algemene vergaderingen als er kernen van medeëigendom zijn, en beslist elke algemene vergadering slechts over die zaken die betrekking hebben op de desbetreffende kern van medeëigendom.
In geval van verdeling van het eigendomsrecht van een kavel, of wanneer dit het voorwerp is van een gewone onverdeeldheid, wordt het recht om aan de beraadslagingen van de algemene vergadering deel te nemen geschorst totdat de belanghebbenden de persoon aanwijzen die dat recht zal uitoefenen. Hetzelfde geldt indien het eigendomsrecht van een kavel gesplitst is in vruchtgebruik en blote eigendom.
De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheden in verband met alles wat de gemeenschappelijke delen aanbelangt, en dat buiten het beheersrecht van de syndicus valt.
Artikel 2.6
Een jaarlijkse algemene vergadering van de eigenaars zal, op uitnodiging van de syndicus, gehouden worden op de plaats en tijd aangeduid in de oproepingen.
Onverminderd artikel 577-8, § 4, 1° van het Burgerlijk Wetboek kan de algemene vergadering bovendien bijeengeroepen worden op verzoek van één of meer medeëigenaars die ten minste één vijfde van de aandelen in de gemeenschappelijke gedeelten bezitten.
De bijeenroepingen geschieden per aangetekende brief, ter post neergelegd minstens acht dagen op voorhand. Elke bijeenroeping zal de dagorde behelzen, vastgesteld door diegene die oproept en zal tevens plaats, dag en uur van de samenkomst bepalen.
De medeëigenaar, die door ziekte of om een andere reden belet is gevolg te geven aan de oproeping, kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber naar zijn keuze. De syndicus kan evenwel niet als lasthebber van een medeëigenaar worden aangeduid.
Artikel 2.7
De vergaderingen worden voorgezeten door een voorzitter, aangesteld door de medeëigenaars.
Iedere medeëigenaar beschikt over een aantal stemmen dat overeenstemt met zijn aandeel in de gemeenschappelijke gedeelten. Niemand kan evenwel aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde medeëigenaars beschikken.
Om geldig te beraadslagen bij de eerste bijeenroeping, moet op de vergadering meer dan de helft van de medeëigenaars aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moeten zij ten minste de helft van de aandelen in de gemeenschappelijke gedeelten bezitten. Indien dit dubbel quorum niet werd bereikt, zal een tweede algemene vergadering na het verstrijken van een termijn van ten minste vijftien dagen bijeenkomen die zal beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de aandelen van medeëigendom waarvan ze houder zijn, behoudens wanneer de te nemen beslissingen slechts kunnen genomen worden met unanimiteit van alle medeëigenaars.
De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde medeëigenaars (vijftig procent plus één), tenzij wanneer de wet of de statuten een gekwalificeerde meerderheid of de éénparigheid vereisen.
Een persoon die door de vereniging van medeëigenaars als lasthebber is aangesteld of die door haar is tewerkgesteld, kan noch persoonlijk, noch bij volmacht deelnemen aan de beraadslagingen en de stemmingen die betrekking hebben op de hem toevertrouwde taak.
De algemene vergadering beslist bij meerderheid van drie vierde (3/4) van de stemmen over:
- iedere wijziging van de statuten die betrekking heeft op het genot, het gebruik of het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten, behoudens eventuele afwijkingen voorzien in het bijzonder deel van het ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM inzonderheid indien hierin het exclusief genot van zekere gemeenschappelijke gedeelten werd toegewezen aan bepaalde privatieve kavels welke exclusieve genotsregeling slechts kan worden gewijzigd met het uitdrukkelijk akkoord van de eigenaar van de desbetreffende privatieve kavel;
- het al of niet (doen) uitvoeren van werken aan gemeenschappelijke gedeelten, althans voor zover die werken buiten de bevoegdheidssfeer van de syndicus vallen;
- de oprichting en samenstelling van de (facultatieve) raad van beheer die tot taak heeft de syndicus bij te staan en toezicht te houden op zijn beheer.
De algemene vergadering beslist bij meerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen over:
- iedere andere wijziging van de statuten met inbegrip van een wijziging van de verdeling van de lasten van de medeëigendom;
- een wijziging van de bestemming van het onroerend goed of van een deel hiervan;
- een heropbouw of herstelling in geval van gedeeltelijke vernietiging van het gebouwencomplex;
- een verkrijging van nieuwe onroerende goederen, bestemd om ook gemeenschappelijk te worden;
- alle daden van beschikking over gemeenschappelijke onroerende goederen.
Unanimiteit van alle medeëigenaars is steeds vereist indien de algemene vergadering een wijziging wil doorvoeren aan de verdeling van de aandelen van de medeëigendom, of indien zij een beslissing moet nemen over de volledige heropbouw van het onroerend goed (art. 577-7, § 3 B.W.), alsook indien zij beslist de vereniging van medeëigenaars te ontbinden (art. 577-12 B.W.). Laatstvermelde beslissing moet steeds bij authentieke akte worden vastgelegd.
Medewerking aan een wijzigende basisakte is steeds kosteloos.
Artikel 2.8 : Syndicus
Wanneer de syndicus niet in het bijzonder deel van het REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM werd aangesteld, wordt hij benoemd door de eerste algemene vergadering of, bij ontstentenis daarvan, bij beslissing van de rechter, op verzoek van iedere medeëigenaar. Indien hij is aangesteld in het bijzonder deel van het ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDEEIGENDOM, neemt zijn mandaat van rechtswege een einde bij de eerste algemene vergadering.
De syndicus hoeft geen medeëigenaar te zijn. Zijn mandaat kan vergoed worden ingevolge beslissing van de algemene vergadering die tevens het bedrag van de vergoeding bepaalt.
Het mandaat van de syndicus kan in geen geval vijf jaar te boven gaan, maar is hernieuwbaar. Onder voorbehoud van een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering kan de syndicus geen verbintenissen aangaan voor een termijn die de duur van zijn mandaat te boven gaat.
De syndicus is ertoe gehouden onmiddellijk na zijn aanstelling of benoeming hieraan de wettelijk voorgeschreven publiciteit te geven (aanplakking binnen de acht dagen van een uittreksel uit de beslissing tot benoeming of aanstelling aan de ingang van het gebouwencomplex: art. 577-8, § 2 B.W.).
De algemene vergadering kan steeds de syndicus ontslaan. Zij kan eveneens, indien zij dit wenselijk acht, een voorlopig syndicus toevoegen voor een welbepaalde duur of voor welbepaalde doeleinden.
De syndicus heeft onder meer tot taak:
- het bijeenroepen van de algemene vergadering, minstens éénmaal per jaar alsook telkens er dringend in het belang van de medeëigendom een beslissing moet worden genomen door de algemene vergadering;
- het akteren van de beslissingen van de algemene vergadering in het daartoe bestemde register dat zich steeds op de zetel van de vereniging moet bevinden;
- het (laten) uitvoeren van de beslissingen, genomen door de algemene vergadering;
- het bewaren van de archieven en meer algemeen van alle documenten en stukken betreffende het eigendom;
- het verrichten van alle ontvangsten en uitgaven;
- het treffen van alle bewarende maatregelen en het stellen van alle daden van voorlopig beheer met betrekking tot het onroerend complex;
- het beheer van het vermogen van de vereniging van medeëigenaars;
- het vertegenwoordigen van de vereniging van medeëigenaars zowel in rechte als voor het beheer van de gemeenschappelijke zaken;
- het antwoorden op het informatieverzoek van de notaris die gelast werd met het verlijden van een akte houdende eigendomsoverdracht van een kavel in het gebouwencomplex;
- het ter kennis brengen aan de niet-stemgerechtigde bewoners van het gebouwencomplex van de datum van de algemene vergaderingen en van alle wijzigingen die de algemene vergadering heeft gebracht aan het reglement van orde, alsook van alle beslissingen die hen aangaan (art. 577-10, § 4 B.W.);
- het opmaken van de afrekening van de uittredende medeëigenaar bij eigendomsoverdracht van een kavel (art. 577-11, § 2 B.W.).

De syndicus is als enige aansprakelijk voor zijn beheer; hij kan zijn bevoegdheid niet overdragen dan met de toestemming van de algemene vergadering en slechts voor een beperkte duur of voor welomschreven doeleinden. Bij verhindering of in gebreke blijven van de syndicus kan de rechter, voor de duur die hij bepaalt, op verzoek van iedere medeëigenaar een voorlopig syndicus aanwijzen.
Artikel 2.9 : Gemeenschappelijke lasten - werk- en reservekapitaal
In het algemeen zullen alle kosten van onderhoud, van herstelling en eventueel van heropbouw van de gemene delen gedragen worden door iedere medeëigenaar, in verhouding tot het aandeel dat hij in de gemene delen van die onverdeeldheid bezit.
Zolang het kadastraal inkomen van elk privatief niet is bepaald, zal elke eigenaar delen in de onroerende voorheffing ten laste van het gebouwencomplex in dezelfde verhouding als de aandelen in de algemeen gemene delen zoals hierboven bepaald.
Indien één der medeëigenaars de gemeenschappelijke lasten door zijn persoonlijk gebruik verhoogt, zal hij alleen deze verhoging moeten dragen.
Teneinde het hoofd te bieden aan de periodieke uitgaven, zoals de verwarmings- en verlichtingskosten van de gemeenschappelijke gedeelten, de beheerskosten en desgevallend de uitgaven voor een huisbewaarder of een poetsvrouw, kan de syndicus door de algemene vergadering gemachtigd worden aan de medeëigenaars een al dan niet periodieke provisie te vragen waarvan de vergadering het bedrag en de periodiciteit zal vaststellen. De som van deze voorschotten wordt het "werkkapitaal" genoemd. De syndicus is ertoe gehouden jaarlijks (behoudens kortere termijn, zoals vastgesteld door de algemene vergadering) de afrekening op te maken betreffende de gemeenschappelijke kosten. Het saldo van deze afrekening moet, binnen de veertien dagen na het toesturen ervan, door de desbetreffende medeëigenaar worden aangezuiverd niettegenstaande mogelijke betwistingen. De betaling van de gemeenschappelijke lasten brengt geenszins de goedkeuring daarvan mede, gezien deze enkel door de algemene vergadering kan worden gegeven.
Tot dekking van de buitengewone niet-periodieke uitgaven zoals de uitgaven voor de vernieuwing van het gemeenschappelijk verwarmingssysteem, de reparatie of vernieuwing van een lift of het leggen van een nieuwe dakbedekking kan een "reservekapitaal" worden aangelegd. De beslissing daartoe moet genomen worden door de algemene vergadering, die tevens het bedrag van de bijdrage zal bepalen, bedrag dat voor iedere medeëigenaar in evenredigheid zal zijn met zijn aandeel in de desbetreffende onverdeeldheid. De inning van de bedragen geschiedt door de syndicus die tevens instaat voor de plaatsing van deze bedragen op een termijnrekening, en voor de jaarlijkse afrekening hiervan.
In geval van eigendomsoverdracht van een kavel is de uittredende medeëigenaar schuldeiser van de vereniging van medeëigenaars voor het gedeelte van zijn aandeel in het "werkkapitaal" dat overeenstemt met de periode tijdens dewelke hij niet effectief gebruik heeft gemaakt van de gemeenschappelijke gedeelten, maar blijft zijn aandeel in het "reservekapitaal" - als verbonden aan en deel uitmakend van de door hem overgedragen kavel - definitief eigendom van de vereniging.
Artikel 2.10 : Belastingen
Tenzij de belastingen betreffende het goed door de overheid rechtstreeks op elke privatieve kavel afzonderlijk worden gevestigd, zullen deze belastingen tussen de medeëigenaars verdeeld worden op voet van hun aandeel in de gemene delen van het door de belasting getroffen gebouwencomplex.
Artikel 2.11 : Herstellingen
De herstellingen aan de gemene delen worden principieel uitgevoerd na beslissing daartoe van de algemene vergadering, zoals hoger bepaald. Wanneer het echter gaat om herstellingen met een zeer dringend karakter, zoals b.v. aan waterleidingen, elektriciteitsleidingen of dergelijke, zal de syndicus het recht hebben deze herstellingen te doen uitvoeren zonder vooraf de instemming van de algemene vergadering te moeten krijgen.
Artikel 2.12 : Gemeenschappelijke inkomsten
De gemeenschappelijke inkomsten die verwezenlijkt zouden worden uit hoofde van de gemene delen, zullen ten goede komen aan de medeëigenaars a rato van ieders aandeel in de gemene delen van de desbetreffende onverdeeldheid.
Artikel 2.13 : Verzekeringen
De verzekering, zowel van de privatieve delen (met uitzondering van de inboedel), als van de gemene delen, zal voor al de eigenaars bij dezelfde verzekeringsmaatschappij moeten geschieden, voor zover de algemene vergadering niet zou beslissen een collectieve verzekeringspolis af te sluiten. Deze verzekering zal brand- en bliksemschade, ontploffingen veroorzaakt door gas, ongevallen door elektriciteit, verhaal van derden en/of van één der bewoners tegenover de anderen, en waterschade na brand moeten dekken, en dit bij de verzekeringsmaatschappij en voor de bedragen, door de algemene vergadering vast te stellen.
Indien een bijpremie verschuldigd is hoofdens het beroep dat een bepaalde eigenaar uitoefent of hoofdens het personeel dat hij in dienst heeft of in het algemeen hoofdens een oorzaak die specifiek op één bepaalde eigenaar betrekking heeft, dan zal deze bijpremie door deze laatste alleen gedragen en betaald worden.
Wat hun onderlinge verhouding betreft, verzaken de medeëigenaars uitdrukkelijk alle verhaal tegen één van hen of tegen de vereniging der medeëigenaars, wanneer de schade voortkomt uit een door bedoelde verzekeringspolis gedekt risico in een ander lokaal of perceel ontstaan (onverschillig of het deel gemeenschappelijk of privatief is) of aangericht wordt aan voorwerpen in het gebouwencomplex gelegen, behalve wanneer het kwade trouw betreft. De eigenaars verplichten zich ervoor te zorgen dat de gebruikers van hun kavels alle verhaal verzaken zo tegen henzelf als tegen de andere bewoners, voor schade aangericht in de voorwaarden voorzien in de vorige zin. Niet-naleving van deze verplichting heeft de aansprakelijkheid van de nalatige eigenaar tot gevolg.
Tevens moet een verzekering afgesloten worden om de verantwoordelijkheid van de medeëigenaars te dekken tegen alle ongevallen die personen ten dienste van het goed kunnen overkomen of die zouden veroorzaakt worden wegens de staat van het gebouwencomplex, onverschillig of de slachtoffers van het ongeval bewoners van het goed zijn of niet.
Artikel 2.14 : Vergoeding in geval van beschadiging of vernietiging
In geval van beschadiging of vernietiging van het gebouwencomplex, zal de vergoeding toekomen:
a.- voor de privatieve delen: aan de desbetreffende eigenaar(s);
b.- voor de gemene delen: aan iedere medeëigenaar in verhouding tot het aandeel dat hij in deze delen heeft.
Nochtans zullen vanzelfsprekend de rechten van de schuldeisers, zowel bevoorrechte als hypothecaire, geëerbiedigd moeten worden, en zal deze bepaling hen in geen geval nadeel mogen berokkenen. Hun tussenkomst zal derhalve noodzakelijkerwijze gevraagd moeten worden.
Artikel 2.15 : Gebruik van de vergoeding
De vergoeding, toegekend aan de medeëigenaars ten gevolge van schade veroorzaakt aan de gemene delen van het gebouwencomplex, zal geregeld worden als volgt:
a.- in geval van gedeeltelijke schade: zal de vergoeding gebruikt worden tot herstel van de beschadigde delen in hun oorspronkelijke staat voor zover de algemene vergadering hiertoe beslist. Is die vergoeding ontoereikend, dan zal het tekort bijgelegd moeten worden door de eigenaars, ieder in verhouding tot zijn aandeel in de onverdeeldheid waartoe de beschadigde delen behoren, en behoudens het verhaal tegen degene die, uit hoofde van herbouwen of herstel, een meerwaarde van zijn goed zou verkrijgen en tot beloop van die meerwaarde. Is de vergoeding hoger dan de uitgaven tot herstel of herbouwing, dan zal het overschot toekomen aan de eigenaars op voet van ieders aandeel in die gemene delen;
b.- bij vernieling van geheel het gebouwencomplex: zal de vergoeding gebruikt worden tot de heropbouw voor zover de algemene vergadering hiertoe beslist, beslissing die zoals hoger vermeld moet genomen worden met eenparigheid van stemmen van alle medeëigenaars.
Indien de vergoeding ontoereikend is om de kosten van heropbouw te betalen, zal het tekort bijgelegd worden door de medeeigenaars in verhouding tot hun rechten in medeëigendom en eisbaar zijn binnen de drie maanden na de vergadering die de opleg heeft vastgesteld. De wettelijke intrest verhoogd met twee procent zal van rechtswege lopen, zonder inmorastelling, vanaf de dag vastgesteld voor de betaling van de bijdrage.
Indien het gebouwencomplex niet heropgebouwd wordt, komt de vergoeding toe aan de medeëigenaars van de desbetreffende onverdeeldheid, in verhouding tot hun aandeel in die onverdeeldheid.
Mocht het gebouwencomplex geheel of gedeeltelijk vernield worden door een andere oorzaak dan brand, zullen de hierboven vastgestelde regels eveneens van toepassing zijn en zullen de medeëigenaars bij eenparigheid kunnen beslissen het eigendom terug op te bouwen, zelfs indien geen enkele vergoeding wordt uitbetaald.

3. REGLEMENT VAN ORDE

artikel 3.1
Het reglement van orde is bindend voor al de eigenaars en hun rechthebbenden en het kan gewijzigd en aangevuld worden door de algemene vergadering die beslist met volstrekte meerderheid van stemmen. De wijzigingen moeten op hun data opgenomen worden in de notulen van de algemene vergadering. Zij moeten niet bij notariële akte worden vastgesteld, noch overgeschreven op het hypotheekkantoor.
artikel 3.2: publiciteit
Behoudens schriftelijke toelating van de algemene vergadering is het verboden reclame te plaatsen of publiciteit te voeren aan vensters, terrassen, buitenmuren, inkom en gemene doorgangen, ter uitzondering van publiciteit met het oog op de verkoop of de verhuring van de kavels.
artikel 3.3: huisdieren
Huisdieren worden toegelaten na het stilzwijgend individueel akkoord van de algemene vergadering die overigens haar instemming hieromtrent ten allen tijde kan intrekken.
artikel 3.4: lawaaihinder
Het samenleven in een gebouwencomplex vereist de naleving van bepaalde leefregels die onontbeerlijk zijn voor een rustige en ongestoorde bewoning.
De geluidsintensiteit bij gebruik van muziekinstrumenten, radio- en televisietoestellen en geluidsinstallaties, moet binnen de perken van het normale blijven en mag geen hinder zijn voor de medebewoners. Ook op de terrassen en balkons kan overdreven geluid hinderlijk zijn.
Elektrische toestellen moeten voorzien zijn van ontstoring.
De bewoners en de eigenaars van de kavels moeten hinderlijk lawaai, die de normen van het toelaatbare overschrijven en de medebewoners storende last bezorgen, vermijden.
Met betrekking tot lawaaihinder is uiteraard het stadsreglement van toepassing
De gebruikers van de kavels in de gebouwen moeten de nachtrust in acht nemen (extra stil) tussen 22 u en 7 u.
De aard van de gebouwen draagt ertoe bij dat een aantal geluiden als extra storend kan worden ervaren. De gebruikers van de gebouwen vermijden activiteiten zoals boren, kloppen, zagen, hameren gedurende de week tussen 20 u en 8 u; in het weekeinde en op feestdagen tussen 20 u en 10 u.
artikel 3.5 : brug, gemeenschappelijke toegangsweg
Alle doorgangen moeten altijd vrij zijn, zowel met het oog op noodgevallen als in normale omstandigheden. Er moet hoe dan ook overal voldoende vrije ruimte overblijven teneinde de vluchtwegen vrij te houden. De gemeenschappelijke toegangsweg kan in geen geval als parking worden gebruikt. De maximum snelheid bedraagt slechts 10 km per uur. Op de brug hebben de buitenrijdende voertuigen voorrang ten opzichte van de binnenrijdende.
artikel 3.6: schoonmaken
Elke eigenaars onderhoudt, alleen of in samenspraak met de directe buren, de gemeenschappelijke toegangsweg voor de eigen deur.
De syndicus is verantwoordelijk voor onderhoud, netheid en hygiëne. Bij prioriteit besteedt hij het onderhoud uit aan eigenaars van het project.
artikel 3.7: afval
De gebruikers van het gebouwencomplex mogen zelf hun afval buitenplaatsen conform de geldende gemeentelijke reglementering.
Onder geen geval mag er afval in de gemeenschappelijke delen worden geplaatst. Op privatieve gronden moet het eventueel gestockeerd afval steeds in gesloten zakken, emmers of bakken opgeborgen worden.
De gebruikers van het gebouwencomplex bergen al het vuil netjes op volgens de voorschriften aanvaard door stad Brugge.
De reglementering in verband met selectieve ophaling moeten strikt worden opgevolgd.
artikel 3.8: veiligheid
Alle brandvoorschriften moeten strikt opgevolgd worden.
Pictogrammen mogen in geen geval afgedekt of onleesbaar gemaakt worden.
Alle eventuele onvolkomenheden worden onmiddellijk gemeld aan de syndicus.
Iedere gebruiker van het gebouwencomplex moet verplicht deelnemen aan eventuele brandoefeningen
Geen opslagplaats van gevaarlijke, ontvlambare, ongezonde of reukverspreidende waren mag in het gebouwencomplex worden opgericht.
Het is volstrekt verboden in het gebouwencomplex gasbuizen in rubber of buigbare buizen aan te wenden. De gasaansluitingen zullen met vaste buizen moeten gedaan worden tot aan de toestellen.
De eigenaars of bewoners moeten alle plaatselijke en algemene reglementen naleven die gelden inzake gebruik of plaatsing van gevaarlijke of hinderlijke en ongezonde toestellen, of inzake veiligheid in het algemeen.
De medeëigenaars moeten de voorschriften uit de wetgeving inzake de brandpreventie naleven. Meer in het bijzonder moeten bij gebruik of verbouwingen aan de privatieve kavels alle bepalingen van de wet op de brandpreventie en zijn koninklijke besluiten nageleefd worden. Bij alle verbouwingen moet rekening gehouden worden met de eisen van de brandweer.
Evacuatiewegen moeten steeds vrij blijven.
artikel 3.9: hygiëne
De algemene hygiëne is belangrijk ter voorkoming van allerlei ongemakken of ergernissen (bv geurtjes) en ter preventie van microbiële verontreiniging en ongedierte, via rechtstreeks contact of door de kokers. Verluchten en regelmatig poetsen van woningen en boxen zijn de beste bestrijdingsmiddelen, naast een zorgvuldige verhandeling van afval en voedselresten in afgesloten plastiek vuilniszakken, het netjes opbergen van voorraden en het reinigen van recipiënten.
De hygiëne op de terrassen en balkons is minstens even belangrijk als die binnen de privatieve kavels.
Bijzondere aandacht terzake wordt gevraag aan mensen met huisdieren.
artikel 3.10: informatie
De syndicus moet regelmatig informatie verschaffen in verband met alle gemeenschappelijke beslissingen en belangen. Verslagen van alle beraadslagingen moeten uitgehangen worden op de daartoe bestemde plaats.
artikel 3.11: overtredingen
Bij herhaalde overtredingen maant de syndicus schriftelijk overtreders aan om het reglement van orde te respecteren. Bij halsstarrige weigering zal de syndicus alle maatregelen nemen